Sen sist...

På senaste har jag vart för trött för att skriva, för att tänka, för att gå, för att det mesta helt enkelt. Efter 8 v infektion i kroppen så tenderar man att bli lite hängig... Nu har jag dock fått ett sjukt starkt antibiotika och har åkt upp till skogarna för att kurera mig (tydligen så är det ett väldigt ovanligt virus jag dragit på mig som inte vanligt penicilin biter på och som man egentligen inte vet så mycket om... börjar på S har jag för mig men kan inte säga säkert). Äntligen börjar jag känna mig som mig själv igen! Inte bara för att jag äntligen börjar bli frisk och har slutat hosta grönt äckel utan för att jag under den här tiden har fått tid att landa från en hektisk vår. Som ni vet så dog min älskade mormor i vintras/våras och istället för att stanna upp för att ta den tid jag behövde för att hantera det så drog jag på autopiloten i 110 och stängde av hjärnan inprincip helt för att slippa tänka på det. Det som gick fel här var ju naturligtvis att jag då helt enkelt slutade tänka och reflektera helt och hållet och har känt mig mer eller mindre som en zombie detta året. Men nu så börjar äntligen hjärnan kicka igång igen och min energi med så den här infektionen har nästan varit en så kallad blessing... ;)

Så, vad har hänt sedan sist då förutom detta? Jo...

* wow
* nära döden upplevelse av spårvagn (var hårfint nära att bli överkörd av skiten men jag räddade mig över ett staket)
* en nästan resa til London
* doktorbesök
* otaliga mängder film
* otaliga mängder sömn
* sms-terroriserande av luger-personal under fyllan på wow vilket jag inte tror var så populärt. Ska nog vänta ett tag med att hälsa på det kontoret igen.
* Slutat som manager efter två månader på uppdraget.
* Tagit ett livs-avgörande beslut.
* Fått en förfrågan om att bli ihop med en kille ja råkat ligga me ett par gånger på fyllan och spontan-reagerat med ett dubbelvikt HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. Nej, jag är INTE en bra person.
* Planerat en resa till Amsterdam i Oktober med nr.3 i dethcherry-sällskapet Matte.
* Lekt soss-tant och hobby-adopterat en lillasyster.
* Biltur i lastutrymme
* Sprungit på Jepson i vip-baren på wow och blivit mer än igenkänd trots att det är tre år sen the yran-efterfest incident och den kära Ark-gitaristen var uppenbart missnöjd med valet att ha tagit med flickvännen till eventet.
* Kommit på en ny lek som vi här hemma döpt till the Renström-leken som hädanefter kommer att vara obligatorisk efter kaffet-lek här hemma i the renström-villa och MÅSTE spelas av alla som kommer hit på besök. Jag kommer att göra en smått verifierad öl-spelsversion av detta när jag är tillbax i sthlm och den är GRYM! ;)

Nu ska jag i kreativitets-återfåendets anda ta och baka en sväng och sen ska mamma lära mig att sy och sticka! Sånna där sköna mormors-raggsockar kommer att vara första prio så om det går bra med inlärandet så tar jag gärna emot beställningar på sådana i höst! Givetvis blire kompis-rabbat för er som har tillgång till den här bloggen... ;)

Puss och Kram från en nyvaken ex-dvala brud!




Knarkskolan; Ganja, the sensi of the herbs.....

Ok, knarkskola... Jag vet att jag utlovade denna för rätt längesen och jag har fått vissa önskemål på att den gärna får komma upp snart så här är den! Del 1....




Cannabis

Vi börjar med den som ligger någonstans längst ner på skalan i skadlighet och beroendeframkallande (tom ett tiotal nummer under både kaffe och cigaretter bör tilläggas).

Lite allmän fakta;

Marijuana är en planta som de flesta är bekanta med på ett eller annat sätt så form och färg behöver jag ju knappast ta upp. Kärt barn har många namn och det man utvinner från denna planta går även under namnen Marijuana, Ganja, Weed, Gräs, Herb, Resin, Hashish, Pot, Green, Mary-J, Dope, Kush, Purple Haze, Bud, Sensi etc etc etc.... listan kan göras oändlig. Den har brukats sedan åtminstonned 3 decenier f.kr och har ofta varit ett inslag i olika ritualer eller använts som medicin.

Rent förenklat vetenskapligt består dock Cannabis-plantan av tre delar när den processats (det finns två till men de används inprincip aldrig så jag utesluter dessa) Herb (själva gräset), Resin (Hash) och Olja (hash-olja, ej utvunnet ur hashet dock men färgen liknar hashets så därför kallas det så). Den aktiva delen i Cannabis kallas THC och CBD och koncentrationen av dessa är mildast i gräset, större i Hashet och störst i oljan. Detta är dock bara en generell måttstock och gäller inte alltid. Gräs med mycket kristaller på kan tex innehålla mer THC än för torrt Hash.


Det finns många olika kreativa sätt att få i sig denna rogivande substans och några exempel är den klassiska jointen men även vatten-pipa, bong, hash-pipa, joint gjord på cigarrpapper, bowls, gravity bong, brownies, smör, mat, mjölkchoklad, te, majsbröd, andra bakverk, godis, tugg-hashish etc etc etc. Möjligheterna med denna planta är oändliga och det kan vi till stor del tacka rastafarierna för. Man kan även göra kläder och rep av plantan. Dock bör poängteras att det man med fördel stoppar i kroppen är hon-plantan, inte han-plantan... Den får bli rep och kläder istället, precis som lagliga industri-hampan som har väldigt liten procent THC i sig.

Effekter; effekter av att bruka cannabis skiljer sig beroende på vilken av de tre komponenterna man konsmerar samt vilken typ och på vilket sätt samt hur pass van brukare man är. Av egen erfarenhet och av mina vänners erfarenheter så kan man iaf någorlnda fastställa detta:

Gräs har en lugnande effekt och påverkar korttidsminnet under själva ruset och ett antal timmar efteråt. Det är inprincip omöjligt att lära sig något nytt under ruset (och en mild minnesförsvåring fortgår mellan 12 och 48 timmar efter intag, beroende på styrka och vana, dock ej permanent) och därför rekommenderas det ej att röka innan prov, föreläsningar, bizz-meetings eller anställningsintervjuer. Jag rekommender även att man loggar ut från msn och inte svarar i telefonen... om inte personen i andra änden är i samma tillstånd som du själv är det nämligen högst otroligt att denne kommer att förstå ett uns av vad du försöker förmedla.

Effekten av innhallering kommer efter 1-15 min (30min-1,5 timmar om konsummerat i tex bakverk) och håller i sig mellan ca 2-8 timmar beroende på vilken typ av röka det är. Under de första ca 30 min brukar ett tankeflöde uppstå och efter det sätter ist CBD'n in. Beroende på vilken typ av röka så kan man även bli sjukt fnittrig, extremt social, tyst filosofisk, kreativ, kramig och allmänt glad.


Är det mycket THC i så kan det även vara milt hallucient vilket innebär att man kan uppfatta färger som starkare, filmer som 3D eller världen som en aning svajjande, dessa är dock effekter som ENDAST håller sig inom ruset och är ingen bestående effekt precis som med minnesförlusten. Bekvämlighet blir ditt ledord. Man blir mycket bekvämlighets-krävande och allt mjukt är bra och all stress eller att ens gå tvärsöver rummet för att hämta vatten är dåligt så ha vatten brevid dig redan från början, du kommer bli törstig. När man kommer ner från ett rus är det även vanligt att drabbas av s.k. munchies som innebär att man inprincip kan äta hur mycket som helst och gärna så onyttigt och sockrigt som möjligt, därför kallas röka även för sweettooth ibland. ALLT blir godare på braj (jag rekommenderar även att ligga när man är hög).

Hash är aningen starkare och är mer beroende av ens eget sinnestillstånd för vilken effekt det får. Man ska alltså INTE röka hash om man är deprimerad eller lider av psykos-känningar. I övrigt har hash ungefär samma effekt som gräset

Olja är ovanligt och dricks eller inhalleras i ångform. Jag har själv aldrig testat detta så jag ber att få återkomma med effekter.

Sant och Falskt om braj;

* Myt; Man blir beroende av cannabis.

Svar: Falskt, man kan inte bli beroende av cannabis för att det är inte en fysiskt beroendeframmkallande drog som tex kaffe, crack eller cigg som faktiskt börjar ersätta något i kroppen som kroppen sen inte rent fysiskt kan klara sig utan. Man kan som närmast bli psykiskt beroende på det sättet att man gillar känslan och inte vill sluta av den anledningen, men att det skulle vara fysiskt beroendeframkallande och ge abstinensbesvär som alkohol och kaffe är bara bluff och båg.

* Myt; Man blir dum av att röka på.

Svar: Sant och Falskt. Ja, man uppfattas som en aning trögare under själva ruset då närminnet ibland totalt slås ut vilket gör att man kan sitta och prata med en pårökt som påbörjar en mening och sen slutar mitt i, just för att han/hon helt enkelt inte kommer ihåg vad han/hon pratar om eller helt enkelt bara glömmer bort att han/hon pratar om något överhuvudtaget. Därför kan det också vara knepigt att svara på frågor osv. Det blir dock inte alltid så men det är en sjukt rolig effekt för andra när den väl uppstår. Man får även svårt för att bli arg och argumentera om hetsiga saker (fred och kärlek kan man ju som bekant däremot diskutera i timmar) och det är därför två pårökta människor som i alkoholiserat tillstånd skulle puckla på varandra istället säger peace och kramas, både för att man blir extremt fredlig och inte vill bråka samt det faktum att man oftast inte kommer ihåg att man är arg. Varför det här med att snacka om fred och kärlek och kramas klassas av att vara lite dum av vissa förstår jag dock inte, (tycker snarare att det är den upplysta delen av att röka på och något som fler borde eftersträva...fred och kärlek alltså, inte att konstant vara hög, även om jag skulle föredra hela världen full på braj före alkohol...)

* Myt; Man får psykoser och blir paranoid av att röka;

Svar; Falskt. Vissa som rökt stora mängder hash i låg ålder har upplevt en viss grad av paranoia, detta har nog dock mer att göra med att man är orolig att bli påkommen då ens direkta reaktionsförmåga och därmed snabbheten att fly i ett sådant läge är extremt nedsatt snarare än en direkt effekt av canabisen. Dessa ovanliga symptom försvinner även när ruset försvinner och är inte bestående. Faktum är nämligen att cannabis på egen hand inte har möjlighet att framkalla varken ångest, psykos eller paranoia. Dock så förstärker den dina redan etablerade inre känslor, i synnerhet haschet, och har man då anlag för exempelvis psykoser så kan intag av cannabis vara en av komponenterna som gör att den utlöses. Detta kan dock framkallas av vilken stimulent substans som helst, även alkohol, beroende på vilken person det handlar om, vi är ju ändå alla individer. De som ändå upplevt detta starkt har dock troligtvis fått i sig en kombination av röka och crack. Vissa blandar nämligen i detta eller andra pulvriserade piller i jointen/bakverken/teet vilket inte är något jag själv rekomenderar (tom vissa få idiotiska dealers gör detta, man ska därför som ovan rökare som inte kan känna skillnaden vara extra noga med vem man köper av). Personligen tycker jag att man ska hålla sig till en drog i taget. Man kan möjligtvis blanda bärs och röka om man är van användare av båda men att blanda andra substanser är bara dåligt, ja, ok, kaffe och cigg och bärs och cigg går väl bra det oxå men i övrigt, big no no om man inte vill riskera att snetända eller magpumpas.

Frågor på det?

Trött

"Jag är trött...."

Jag är trött för att jag inte kan gråta
Jag är trött för att varje tår är slut
Jag är trött för att det har varit så hårt att leva
Jag är trött för att allting har ett slut

Jag är trött för att allt tas ifrån mig
Jag är trött för att jag tappat min dröm
Jag är trött för att jag irrat bort på en sidogata
Jag är trött för att jag kunde ha dött

Jag är trött för att det aldrig slutar eka
Jag är trött för att allt är över
Jag är trött för alla stenar som kastats mot mig
Jag är trött för att allt är tomt

Jag är trött för att jag tänker för mycket
Jag är trött för jag bryr mig
Jag är trött för dom svarta hålen i mitt hjärta
Jag är trött för att jag inte ger upp

Jag är trött för att jag fortsätter vandra
Jag är trött för att jag alltid reser mig upp
Jag är trött för att alltid måsta falla
Jag är trött för att jag aldrig ger upp
Jag ger aldrig upp



                                                                                            



?

Ok, omröstning.... Sara De Jonge (alternativt Sara De Young, inte helt hundra på stavningen) eller Sara Liwell... Ni får storysarna bakom sen... berätta först vilket som låter bäst eller om båda låter helt jävla tok-idiotiskt...

"Sometimes I feel like I wanna, Mary Joanna"

Jepp, idag hade svullnaderna gått ner med mer än hälften... Helt mirakulöst enligt led-experten mor min (som ju är reumatolog)... Den typen av svullnad jag hade satt nämligen i mjukvävnaden eller vad det nu heter och det är ett tecken på ett flertal allvarligare sjukor som INTE går ner över natten... Jag tror att jag ska bli medicinman... ;) Nu ska ja ladda min kvällsmedicin så jag är helt bra imorn!

Puss!

Fattig, sjuk och tillfreds...

Sitter just nu o röker min nyligen hemgjorda bång i mitt barndomsrum hos mina föräldrar... Kan inte hjälpa att tänka lite på hur mycket lättare min tonår fast (kedjat) härute hade kunnat tett sig om jag hade upptäckt braj och Led Zeppelin lite tidigare. Kanske hade jag då tom gillat o spendera tonåren inlåst på rummet om detta alternativet hade funnits till hands..

För övrigt är yran över, publikrekård och lördagen utsåld, hångel med hetast hetaste i fucking artist-världen, en och annan bärs för mycket, för lite sömn och jägermeister hängslen...Mina leder är svullna, verkar som ja har nån infektion i kroppen enligt experterna här hemma, tydligen rätt allvarligt och är det inte bättre imorn ska ja in o röntka lungorna som oxå trilskas, hostar slem o sånt mysigt.

Men who cares, ja e rätt ferdinand-nöjd här me mina nyinspelade låtar, min finfina bång gjord på pet-fllaska, sugrör och folie, samt såklart min fantastastiska säng.... (För övrigt har jag tilltro till den forskning som gjorts som säger att braj är the shit för ledbesvär, ändå tror jag att jag ligger lågt med att ta upp denna visdom utifall jag faktiskt som ja tror kommer att va bättre i lederna imorn, lr åtminstone typ nu, även om d kanske bara gäller temporärt... spännande! Just för detta tillfälle har de nämligen redan svullnat ner iaf en tredje-del...)

Puss!

RSS 2.0